Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Aardbeien-yoghurt ijsjes
Porties:
5
-6 ijsjes
Ingrediënten
225
gr
aardbeien
gewassen en ontkroond
150
gr
Griekse yoghurt
90
gr
slagroom
1 1/2
el citroensap
8
gr
vanillesuiker
1
el poedersuiker
Instructies
Doe de aardbeien met de poedersuiker en 1/2 el citroensap bij elkaar in een kom en pureer het geheel glad met een staafmixer.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng de yoghurt en de rest van het citroensap er doorheen.
Spatel het aardbeienmengsel er losjes doorheen, zodat er nog lichtjes een soort marmerpatroon ontstaat.
Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet de ijsvormpjes een uurtje in de vriezer.
Steek de ijsstokjes erin en zet de ijsjes voor nog 3 uurtjes in de vriezer.