Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Ontbijtbowl met zelfgemaakte cruesli
Ingrediënten
Cruesli
125
gr
fijne havervlokken
75
gr
gemengde ongezouten noten
40
gr
kokosflakes
20
gr
zonnebloempitten
10
gr
lijnzaad
3
el ahornsiroop
2
el rijstolie
of zonnebloemolie of kokosolie
1
eiwit
flinke snuf
kaneel
Verder
150
gr
AH Creamy kokos naturel
, of een andere yoghurt(alternatief) naar keuze
1
banaan
in plakjes
handje
blauwe bessen
handje
aardbeien
gehalveerd
kaneel
Instructies
Cruesli
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Klop het eiwit lichtjes op met een garde en roer samen met de rest van ingrediënten, behalve de kokos, goed door elkaar.
Verdeel de cruesli over een met bakpapier bekleede bakplaat. Zorg dat het mengsel in klontjes bij elkaar blijft.
Bak de cruesli 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schep de kokosflakes er doorheen. Bak nog 5 minuten.
Haal de cruesli uit de oven en laat helemaal afkoelen op de bakplaat.
Bewaar de cruesli in een goed afgesloten pot of blik.
Ontbijt bowl
Doe de Creamy kokos naturel in een kom en verdeel de banaan, aardbeien en blauwe bessen er overheen.
Strooi er ca 3 el van de cruesli overheen en bestrooi het geheel met wat kaneel.