Vanillekipferl, maanvormige koekjes met vanille en poedersuiker
Voorbereidingstijd1 uuruur10 minutenminuten
Bereidingstijd15 minutenminuten
Totale tijd25 minutenminuten
Porties: 20koekjes
Ingrediënten
Deeg
1tlvanille extract
100grbloem
50grgemalen amandelen
40grpoedersuiker
75grboterop kamertemperatuur
1eigeel
Verder
40grpoedersuiker
10grvanillesuiker
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en meng met een handmixer door elkaar. Kneed met de hand kort door tot een deegje.
Rol het deeg uit tot een worst en verpak de rol in folie. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Snij de rol deeg in 20 plakjes.
Rol met de hand balletjes van de plakjes deeg en rol ze uit kleine rolletjes waarbij de puntjes wat dunner zijn. Dit gaat het makkelijkste tussen twee handen. Buig de rolletjes tot een half maantje.
Leg de halve maantjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Bak de koekjes in ca 12-15 minuten gaar, tot de randjes wat goudbruin gekleurd zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker met de vanillesuiker door elkaar en bestuif hiermee rijkelijk de iets afgekoelde koekjes.