Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3
van
21
stemmen
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus uit de slowcooker
Porties:
3
- 4 personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes
500
gr
half-om-half gehakt
75
gr
fijngeraspte parmezaan
25
gr
paneermeel
1
el
versgehakte peterselie
1
el
Italiaanse kruiden
1
ei
versgemalen zout en peper
Saus
800g
ml
passata
1/4
tl
chilipoeder
2
laurierblaadjes
1
el
tomatenpuree
1
el
oregano
1/2
tl
tijm
1/2
tl
knoflookpoeder
1/2
tl
uienpoeder
versgemalen zout en peper
Verder
olijfolie om in te bakken
Instructies
Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er mooie balletjes van. (formaat bitterbal)
Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in de kom van de slowcooker en roer door elkaar.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes even rondom op hoog vuur aan.
Haal de gehaktballetjes uit de koekenpan (zonder het bakvet) en meng ze door de saus in de slowcooker.
Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker voor 4 uurtjes op de laagste stand.