Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3
van 1 stem
Gevulde appel uit de oven
Porties:
2
personen
Ingrediënten
2
kleine
zoet-zure appels
(bijv. Elstar)
2
el
havermout
1
el
rietsuiker
1
tl
kaneel
1
el
gewelde rozijnen
2
el
gemengde noten
fijngehakt
2
kleine plakjes
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor, of als je geen appelboor hebt met een mesje.
Meng de havermout, rietsuiker, kaneel, gewelde rozijnen en de gemengde noten door elkaar.
Zet de appels in een ovenschaal en vul de appels met het mengsel.
Leg op iedere appel en dun plakje boter.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak de appels in 25-30 minuten gaar.
Serveer de appels warm met wat Griekse yoghurt en kaneel.