Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Knoflook-rozemarijn Madeleines
Recept uit Kleine hartige taartjes van Petit Gâteau
Ingrediënten
Madeleine beslag
210
gr
boter
5
(biologische) eieren
250
gr
fijne kristalsuiker
1
tl
honing
250
gr
bloem
8
gr
bakpoeder
zout
versgemalen peper
Verder
2
teentjes
knoflook
uit de knoflookpers
10
gr
versgehakte rozemarijn
1
el
versgeraspte Parmezaanse kaas
fleur de sel
Instructies
Madeleine beslag (een dag van tevoren)
Smelt de boter en laat de boter afkoelen (maar niet stollen).
Klop de eieren met de kristalsuiker en de honing.
Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit in kleine beetjes toe aan het ei-suikermengsel.
Roer de afgekoelde, gesmolten boter erdoor.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Laat het beslag 1 nacht afgedekt rusten in de koelkast.
De volgende dag
Neem het beslag uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Roer de fijngeraspte Parmezaanse kaas door het beslag, samen met de knoflook en rozemarijn.
Vet de madeleinevorm goed in met boter en spuit de madeleines in de vorm. Vul de vormpjes voor 2/3.
Strooi op elke madeleine een paar korreltjes fleur de sel en een beetje gehakte rozemarijn.
Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden (boven- en onderwarmte) en bak de madeleines in ongeveer 15 minuten gaar.