Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.42
van
86
stemmen
Pizzadeeg voor de Pizzarette
Porties:
24
mini pizzaatjes
Ingrediënten
500
gr
pizzabloem, type 00
o.a. verkrijgbaar bij Graan&Zo
300
ml
handwarm water
20
gr
olijfolie
16
gr
instant gist
10
gr
zout
10
gr
fijne kristalsuiker
Verder nodig
fijn maismeel
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
Verdeel het deeg in 24 stukjes en bol ieder stukje stevig op.
Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbolletjes.
Laat de deegbolletjes 2 uur rijzen.
Bestrooi de bolletjes met wat fijn maismeel en rol de deegbolletjes uit tot een rond lapje.
Verdeel een el pizzasaus er overheen en beleg met een topping naar keuze.
Bak de pizzaatjes ca 5 minuutjes in de Pizzarette.