Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.89
van
59
stemmen
Ajam ketjap (kip in ketjapsaus)
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Ketjapsaus
100
ml
ketjap manis
(ABC Sweet soy sauce ketjap manis)
1
el
oestersaus
1/2
ui
in stukjes
4
teentjes knoflook
in stukjes
2
tl
sambal oelek
1
tl
sesamolie
versgemalen zout en peper
1
tl
gemberpoeder
Verder
4
kippendijfilets
1
el
aardappelzetmeel
Instructies
Slowcooker
Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in maatbeker en pureer kort met een staafmixer, zodat de ui en de knolflook heel fijn zijn gehakt.
Giet de saus in de slowcooker en meng de blokjes kippendijfilet er doorheen.
Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand en laat het geheel in 2 uur garen.
Haal ca 4 el van de saus uit de slowcooker en meng het aardappelzetmeel er doorheen.
Giet het mengsel bij de Ajam ketjap in de slowcooker en roer goed door.
Laat het deksel van de slowcooker en laat de saus in ca 20 minuutjes inidikken.
Hapjespan
Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in maatbeker en pureer kort met een staafmixer, zodat de ui en de knolfook heel fijn zijn gehakt.
Giet de saus in de pan en voeg een klein scheutje water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Voeg de blokjes kippendijfilet en meng door elkaar.
Laat het geheel op een laag pitje stoven in ca 40 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.