250gr grotekastanjechampignonsin dikke plakjes gesneden (4 plakjes per champignon)
100mlcreme fraiche
2middelgroteuienfijngesnipperd
1teentjeknoflookfijngehakt
1rodepuntpaprikain reepjes
1elbloem
versgemalen zout en peper
1elpaprikapoeder
50mlwaterbij gebruik slowcooker
200mlwaterbij gebruik braadpan
versgehakte peterselie
1elDijon mosterd
1eltomatenpuree
Instructies
Slowcooker
Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en meng de bloem er doorheen.
Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur even aan.
Schep het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker.
Leg de champignons en de paprika er bovenop. Houdt je meer van wat steverige paprika? Voeg de paprikareepjes dan pas bij stap 10 toe.
Fruit op een laag pitje de uien met de knoflook in het nog aanwezige bakvet in de koekenpan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
Giet 50 ml water erbij, samen met de mosterd en roer goed door. Warm het geheel door en giet bij het vlees in de slowcooker
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel ca 6-7 uur stoven op de laagste stand, tot het vlees lekker zacht is.
Haal het deksel van de slowcooker en roer de creme fraiche er doorheen. Laat nog een half uurtje stoven met het deksel van de pan en de slowcooker op de hoogste stand. Breng zonodig nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Serveer de Boeuf Stroganoff met wat rijst of past en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Braadpan
Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en meng de bloem er doorheen.
Smelt de boter in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur even aan.
Schep het vlees uit de braadpan en zet het vlees even opzij.
Fruit op een laag pitje de uien met de knoflook in het nog aanwezige bakvet in de braadpan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
Giet 200 ml water erbij, samen met de mosterd en roer goed door. Voeg het vlees toe en warm het geheel door.
Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel ca 3,5 tot 5 uur stoven op een laag pitje, tot het vlees lekker zacht is.
Bak de champingnons met de paprika even aan in wat boter en voeg samen met de creme fraiche toe aan de Boeuf Strognoff. Laat het geheel nog even goed doorwarmen. Breng zonodig nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Serveer de Boeuf Stroganoff met wat rijst of past en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.