2gedroogde eetbare roosjeso.a. te koop bij Dille en Kamille
Glazuur
100grpoedersuiker
1tlrozenwater
1tlvanille extract
2elmelk
Instructies
Cakbeslag
Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
Doe de boter met de suiker, zout, rozenwater en vanillesuiker in de kom van de keukenmachine en klop enkele minuten tot de boter zacht, luchtig en licht van kleur is.
Schraap los over de bodem en klop nog een keer door.
Voeg nu al kloppend de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
Zeef de boel met het bakpoeder en spatel het door het botermengsel. Spatel zo kort mogelijk door, gemengd is gemengd.
Vet de cakevorm in met boter of bakspray en bekleed de bodem met een velletje bakpapier zodat je zeker weet dat de cake goed uit de vorm komt.
Giet het beslag in de cakevorm en schuif het geheel in de oven.
Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.
Glazuur
Doe de poedersuiker in een schaaltje en meng het rozenwater, vanille extract en de melk erdoor. Mocht het glazuur te dun zijn, voeg dan nog wat poedersuiker toe. Als het te dik is voeg je nog wat melk toe.
Verdeel de glazuur over de cake en strooi de gedroogde roosjes er overheen.