400grpolpa/tomatenpulp(ik gebruik polpa van Mutti, o.a. verkrijgbaar bij AH)
300grzoete aardappelin blokjes
200grsperziebonengehalveerd (of lekker makkelijk een zakje uit het koelvak van de supermarkt)
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
1eltomatenpuree
2elShawarma kruiden(Spice blend zonder toegevoegd zout van Verstegen)
versgemalen zout en peper
Verder
2elGriekse yoghurt of crème fraîche
2elmaïzena
watversgehakte peterselie
olijfolie om in te bakken
Instructies
Slowcooker
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
Meng de Shawarma kruiden door de kip en voeg de kip toe in de koekenpan. Bak de kip rondom even aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de polpa toe en warm even goed door. Breng het geheel nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Leg de sperziebonen op de bodem van de slowcooker en giet het kipmengsel er overheen. En leg de champignons er bovenop.
Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand. Laat het geheel ca 5 uurtjes stoven tot de kip heerlijk zacht is en de sperzieboontjes vrijwel gaar.
Haal het deksel van de slowcooker. Doe maïzena in een kommetje en meng een paar el van het vocht uit de slowcooker er doorheen. Giet bij het stoofpotje in de slowcooker en roer goed door elkaar.
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en roer door elkaar. Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel op de hoogste stand nog een uurtje garen, tot de zoete aardappel gaar is, maar nog wel een beetje stevig. Te gaar wordt te papperig.
Serveer het stoofpotje met wat Griekse yoghurt of crème fraîche en wat versgehakte peterselie.
Braadpan
Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
Meng de Shawarma kruiden door de kip en voeg de kip toe in de koekenpan. Bak de kip rondom even aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de polpa toe en warm even goed door. Breng het geheel nog wat op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Voeg de sperziebonen en de champignons toe en leg het deksel op de braadpan. Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe als het te droog staat.
Laat het geheel ca 1,5 uur zachtjes stoven, tot de kip lekker zacht is en de sperziebonen zo goed als gaar.
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en roer door elkaar. Leg het deksel schuin op de braadpan en laat het geheel nog ca 30 minuten zachtjes stoven, tot de zoete aardappel gaar is, maar nog wel een beetje stevig. Te gaar wordt te papperig.
Serveer het stoofpotje met wat Griekse yoghurt of crème fraîche en wat versgehakte peterselie.