Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.74
van
107
stemmen
Kipsaté uit de slowcooker
Porties:
2
personen
Ingrediënten
2
kippendijfilets
in blokjes
Pindsaus
125
ml
kokosmelk
80
gr
100% pindakaas
(ik gebruikte Calvé)
2
el
ketjap manis
1
el
sojasaus
1
tl
knoflookpoeder
1/2
tl
uienpoeder
1/2
tl
chilivlokken
1/2
tl
gemberpoeder
1
tl
donkerbruine basterdsuiker
snufje
zout
kneepje
limoensap
Eventueel
wat
gefrituurde uitjes of gehakte pinda's
Instructies
Roer alle ingrediënten voor de pindasaus door elkaar en giet de saus in de slowcooker.
Voeg de blokjes kippendijfilet toe en roer het geheel door elkaar.
Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand.
Laat de kipsaté 4 uurtjes langzaam garen. Controleer af en toe of de pindasaus niet aanbakt en roer het geheel zonodig dan eventjes door.
Serveer de kipsaté eventueel met wat gefrituurde uitjes of gehakte pinda's.