Bananabread van Chef Joan van Coffeelicious
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Banana bread van Chef Joan van Coffeelicious

Ingrediƫnten

  • 300 gr bloem
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gr boter
  • 80 gr yoghurt
  • 3 bananen fijngeprakt
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl zout

Verder nodig

  • Cakevorm/broodvorm van ca 22 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  • Mix de boter met de lichtbruine basterdsuiker tot het geheel romig, luchtig en licht van kleur ziet. Ik liet de mixer 10 minuutjes draaien.
  • Voeg een ei toe en klop door tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei toe en klop weer door tot het ei volledig is opgenomen.
  • Voeg de yoghurt, geprakte bananen en de vanille toe. En klop goed door.
  • Zeef de bloem met de baking soda, kaneel en het zout. En voeg het geheel toe aan het botermengsel.
  • Klop nog een keer door tot alles goed gemengd is. Maar klop niet langer dan nodig.
  • Vet de bakvorm in met boter of bakspray en leg eventueel een velletje bakpapier erin, zodat je zeker weet dat de bananabread er straks goed uit komt.
  • Schep het mengsel in de bakvorm en bak de bananabread in 60 minuten gaar.