Lavash met hummus, Bulgur salade en kip Baharat
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Lavash met Hummus, Bulgur salade en kip Baharat

Porties: 4 stuks

Ingrediƫnten

Kip

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 2 el Baharat kruidenmix ik gebruikte van Euroma Jonnie Boer
  • wat versgemalen zout
  • 2 el olijfolie

Lavash

  • 165 gr bloem (ik gebruikte patentbloem uit de supermarkt)
  • 100 ml heet water (tegen de kook aan)
  • 1/2 tl zout
  • 1 el olijfolie

Bulgur salade

  • 100 gr Bulgur
  • 1/2 bosje verse peterselie fijngehakt
  • 6 verse muntblaadjes fijngehakt
  • 8 cherrytomaatjes in fijne stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui in fijne stukjes gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • stukje komkommer van ca 5 cm, in fijne stukjes gesneden
  • 2 tl Baharat kruidenmix ik gebruikte van Euroma Jonnie Boer
  • kneepje citroensap
  • wat versgemalen zout

Hummus

Verder nodig

  • 100 gr Griekse yoghurt
  • wat versgehakte peterselie

Instructies

Voorbereiding kip Baharat

  • Meng de Baharat met de olijfolie door elkaar en meng dit door de blokjes kipfilet.
  • Laat de blokjes kipfilet minimaal een uur marineren.

Voorbereiding Lavash

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de Lavash bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 8 minuten tot een soepel en zacht deegje.
  • Verdeel het deeg in 4 stukjes en bol de stukjes deeg op.
  • Laat de bolletjes afgedekt onder folie of een theedoek een half uurtje rusten.

Bulgur salade

  • Kook de Bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de Bulgur uitlekken in een zeef en eventjes uitwasemen.
  • Meng de fijngesneden rode ui, komkommer, tomaat, peterselie en munt erdoor.
  • Breng de salade op smaak met de Baharat, citroensap, olijfolie en wat zout.

Lavash

  • Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en rol een deegbolletje uit tot een ronde lap van ca 20 cm doorsnede.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg het uitgerolde deeg in de droge koekenpan. Gebruik geen olie.
  • Bak ca 2 minuten per kant, tot het gaar is en er wat lichtbruine plekjes op verschijnen.
  • Ga zo door met de andere 3 bolletjes deeg.
  • Bewaar de Lavash tot gebruik tussen een theedoek, zodat het lekker zacht blijft.

Kip Baharat

  • Verhit een grillpan en bak de kip in ca 10 minuten rondom mooi bruin en gaar.

Opmaken

  • Verdeel de Hummus over de Lavash, verdeel daarover de Bulgur salade, de kip Baharat en een klodder Griekse yoghurt. Strooi er tenslotte nog wat fijngehakte verse peterselie overheen.