Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.50
van
2
stemmen
Aardbeien coupe
Ingrediƫnten
4
oublie cups
8
bolletjes
vanille roomijs
24
verse
aardbeien
gehalveerd
4
toefjes
geklopte slagroom
2
el
amandelschaafsel
geroosterd
Aardbeiensaus
250
gr
aardbeien
20
gr
fijne kristalsuiker
50
ml
water
Instructies
Aardbeiensaus
Snij de aardbeien in kleine stukjes en doe ze samen met de fijne kristalsuiker en het water in een pannetje.
Breng het geheel aan de kook en laat ca 4-5 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer het geheel met een staafmixer en laat de saus afkoelen.
Aardbeien coupe
Leg 2 bolletjes vanille roomijs in iedere oublie cup.
Leg de aardbeien er omheen en spuit er een toef slagroom bovenop.
Schenk de aardbeiensaus er overheen en strooi het geroosterde amandelschaafsel er overheen.
Serveer direct.