Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Broodsalade

Porties: 1 persoon

Ingrediƫnten

Salade

  • 8 tasty tom trostomaatjes in partjes
  • stukje komkommer in plakjes

Dressing

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1/2 el rode wijnazijn of balsamico
  • wat versgemalen zout en peper

Broodcroutons

  • 1 dikke plak oud brood in grote blokjes gesneden
  • olijfolie om in te bakken

Verder

  • wat kaasroosjes van de kaaskruller of parmezaan flakes

Instructies

Broodcroutons

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan.
  • Leg de stukjes brood en bak ze op laag vuur rondom tot ze krokant en mooi goudbruin zijn.
  • Bestrooi met wat versgemalen zout en peper.

Salade

  • Verdeel de partjes tomaat met de plakjes komkommer over een bord.
  • Meng de ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar. Proef of je het niet te zuur vind, voeg anders een kneepje honing of een snufje suiker toe.
  • Giet de dressing over de tomaat en komkommer.
  • Leg de broodcroutons er overheen. En leg de kaasroosjes ertussen of strooi de parmezaanflakes er overheen.