Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Oubliehoorntjes en cups

Porties: 12 stuks

Ingrediƫnten

Beslag

  • 170 gr bloem
  • 170 gr witte basterdsuiker
  • 170 gr water
  • 80 gr boter gesmolten
  • 16 gr vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout

Verder nodig

  • kniepertjesijzer
  • paletmes

Instructies

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor het beslag bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar met een garde.
  • Laat het mengsel een uurtje afgedekt rusten.
  • Verwarm het kiepertjesijzer en schep een juslepel van het beslag erin.
  • Sluit het kniepertjesijzer en bak het wafeltje mooi goudbruin.
  • Haal het wafeltje met een paletmes van het ijzer en rol het op tot een hoorntje of leg het om een rond schaaltje welke een onderkant heeft van ca 5 cm doorsnede.
  • Wacht tot het wafeltje bijna afgekoelt en hard geworden is en laat het verder afkoelen op een koelrekje.
  • Ga zo door tot al het beslag op is.