50grsantenbijv. Go-Tan Cocos crème santen o.a. verkrijgbaar bij AH en Jumbo
2uienin halve ringen
2teentjesknoflookfijngehakt
1rode peperfijngesneden
2elEuroma by Jonnie Boer Soto kruidenmixo.a. verkrijgbaar bij Jumbo
2tlsambal oelek
versgemalen zout en peper
75mlwaterbij gebruik slowcooker
200mlwaterbij gebruik braadpan
neutrale olie om in te bakken
Instructies
Slowcooker
Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper.
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak het vlees rondom even aan.
Leg het vlees in de slowcooker.
Fruit in hetzelfde bakvet de ui met de knoflook en rode peper zachtjes aan in ca 5 minuten. Tot de ui glazig is, maar niet bruin.
Voeg de santen en 75 ml water toe en laat de santen oplossen in het water.
Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
Giet het geheel bij het vlees in de slowcooker en roer door elkaar.
Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand.
Laat het geheel ca 7 uur stoven tot het vlees lekker zacht is.
Haal het deksel van de slowcooker en breng de rendang verder op smaak met nog wat versgemalen peper en de sambal.
Laat het deksel van de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand.
Laat de saus in een half uurtje wat indikken.
Braadpan
Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper.
Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees rondom even aan.
Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
Fruit in hetzelfde bakvet de ui met de knoflook en rode peper zachtjes aan in ca 5 minuten. Tot de ui glazig is, maar niet bruin.
Voeg de santen en 200 ml water toe en laat de santen oplossen in het water.
Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
Leg het vlees terug in de pan en roer door elkaar.
Leg het deksel op de pan en zet de warmtebron op de laagste stand.
Laat het geheel ca 3 tot 4,5 uur stoven tot het vlees lekker zacht is. Controleer tussendoor of het vlees niet te droog komt te staan. Voeg zonodig nog een scheutje water toe.
Haal het deksel van de pan en breng de rendang verder op smaak met nog wat versgemalen peper en de sambal.
Laat het deksel van de pan en zet de warmtebron wat hoger.