Rendang Soto Euroma Jonnie Boer
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Makkelijke Rendang uit de slowcooker of braadpan

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 600 gr (Black angus) sucadelappen in blokjes
  • 50 gr santen bijv. Go-Tan Cocos crème santen o.a. verkrijgbaar bij AH en Jumbo
  • 2 uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 el Euroma by Jonnie Boer Soto kruidenmix o.a. verkrijgbaar bij Jumbo
  • 2 tl sambal oelek
  • versgemalen zout en peper
  • 75 ml water bij gebruik slowcooker
  • 200 ml water bij gebruik braadpan
  • neutrale olie om in te bakken

Instructies

Slowcooker

  • Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak het vlees rondom even aan.
  • Leg het vlees in de slowcooker.
  • Fruit in hetzelfde bakvet de ui met de knoflook en rode peper zachtjes aan in ca 5 minuten. Tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg de santen en 75 ml water toe en laat de santen oplossen in het water.
  • Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
  • Giet het geheel bij het vlees in de slowcooker en roer door elkaar.
  • Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand.
  • Laat het geheel ca 7 uur stoven tot het vlees lekker zacht is.
  • Haal het deksel van de slowcooker en breng de rendang verder op smaak met nog wat versgemalen peper en de sambal.
  • Laat het deksel van de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand.
  • Laat de saus in een half uurtje wat indikken.

Braadpan

  • Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees rondom even aan.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  • Fruit in hetzelfde bakvet de ui met de knoflook en rode peper zachtjes aan in ca 5 minuten. Tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg de santen en 200 ml water toe en laat de santen oplossen in het water.
  • Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
  • Leg het vlees terug in de pan en roer door elkaar.
  • Leg het deksel op de pan en zet de warmtebron op de laagste stand.
  • Laat het geheel ca 3 tot 4,5 uur stoven tot het vlees lekker zacht is. Controleer tussendoor of het vlees niet te droog komt te staan. Voeg zonodig nog een scheutje water toe.
  • Haal het deksel van de pan en breng de rendang verder op smaak met nog wat versgemalen peper en de sambal.
  • Laat het deksel van de pan en zet de warmtebron wat hoger.
  • Laat de saus even inkoken tot de juiste dikte.