250gramtarwebloemTypo 00 of anders gewone tarwebloem
4gramdroge gist
160gramwater lauwwarm
5gramzout
1elhoning
Topping
3elpizzasausik gebruik altijd de pizzasaus van Mutti
3plakjesTostikaas mozzarellaverkrijgbaar bij AH
1takjeverse rozemarijnfijngehakt
1teentjes knoflook geplet
scheut olijfolie
12cherrytomaatjesgehalveerd
gedroogde oregano
Instructies
Kneed de ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een kwartier tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid standmixer. Voeg na 5 minuten kneden ook het zout toe.
Maak ondertussen knoflookolijfolie, door een scheut olijfolie, met 2 teentjes knoflook en de rozemarijn in een afgedekt bakje te doen. De knoflookolie heb je later pas nodig.
Laat het deeg een uur rijzen in een afgedekte kom.
Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en maak er 2 bolletjes van. Laat de bolletjes 20 minuten afgedekt liggen.
Leg de bolletjes op een bakplaat en druk ze plat tot een lap van ca 15x20 cm. Laat 30-45 rijzen, onder ingevet folie of bubbeltjesfolie.
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
Besmeer de broden met de knoflookolijfolie. Druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg.
Verdeel de pizzasaus met een bakkwastje er overheen.
Leg op iedere brood 1,5 plakje Mozzarella en druk de gehalveerde cherrytomaatjes zachtjes in het brood.
Bestrooi het brood met wat gedroogde oregano.
Bak de broden in 15 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de broden direct zodra ze ietsjes zijn afgekoeld. Lauwwarm en vers zijn ze het allerlekkerst.
Notities
Van de pizzasaus heb je maar een klein beetje nodig. Ik verdeel een blikje Mutti pizzasaus altijd in porties en vries de porties in.