Focaccia Margherita
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Focaccia Margherita

Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Deeg

  • 250 gram tarwebloem Typo 00 of anders gewone tarwebloem
  • 4 gram droge gist
  • 160 gram water lauwwarm
  • 5 gram zout
  • 1 el honing

Topping

  • 3 el pizzasaus ik gebruik altijd de pizzasaus van Mutti
  • 3 plakjes Tostikaas mozzarella verkrijgbaar bij AH
  • 1 takje verse rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentjes knoflook geplet
  • scheut olijfolie
  • 12 cherrytomaatjes gehalveerd
  • gedroogde oregano

Instructies

  • Kneed de ingrediĆ«nten voor het deeg (behalve het zout) in een kwartier tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid standmixer. Voeg na 5 minuten kneden ook het zout toe.
  • Maak ondertussen knoflookolijfolie, door een scheut olijfolie, met 2 teentjes knoflook en de rozemarijn in een afgedekt bakje te doen. De knoflookolie heb je later pas nodig.
  • Laat het deeg een uur rijzen in een afgedekte kom.
  • Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en maak er 2 bolletjes van. Laat de bolletjes 20 minuten afgedekt liggen.
  • Leg de bolletjes op een bakplaat en druk ze plat tot een lap van ca 15x20 cm. Laat 30-45 rijzen, onder ingevet folie of bubbeltjesfolie.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
  • Besmeer de broden met de knoflookolijfolie. Druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg.
  • Verdeel de pizzasaus met een bakkwastje er overheen.
  • Leg op iedere brood 1,5 plakje Mozzarella en druk de gehalveerde cherrytomaatjes zachtjes in het brood.
  • Bestrooi het brood met wat gedroogde oregano.
  • Bak de broden in 15 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer de broden direct zodra ze ietsjes zijn afgekoeld. Lauwwarm en vers zijn ze het allerlekkerst.

Notities

  • Van de pizzasaus heb je maar een klein beetje nodig. Ik verdeel een blikje Mutti pizzasaus altijd in porties en vries de porties in.