Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
Doe de boter met de suiker, zout en vanille suiker bij elkaar in de kom van de keukenmachine en klop 10 minuten op de hoogste stand tot het botermengsel luchtig en heel licht van kleur ziet.
Voeg een ei toe en klop door tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan weer een ei toe en klop weer door tot het ei volledig is opgenomen. Ga zo door met alle eieren.
Zeef het het zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom en klop kort door tot het goed is gemengd. Klop niet langer dan nodig.
Vet de cakevorm goed in met boter of bakspray en leg een op maat geknipt velletje bakpapier onderin de cakevorm, zodat je zeker weet dat de cake goed uit de vorm zal komen.
Giet het beslag in de cakevorm en verdeel gelijkmatig.
Zet de cakevorm in de oven en bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. .
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Haal de satéprikker er weer uit, als er geen beslag aan de satéprikker zit geplakt dan is de cake gaar.
Stort de cake op een rooster, verwijder het velletje bakpapier en zet de cakevorm er overheen. Laat de cake afkoelen.