Fruit de halve uiringen, samen met de oregano en knoflookpoeder, op laag vuur in ca 5 minuten aan, tot ze glazig zien, maar niet bruin. Voeg op het einde een tl oregano toe en laat de uien afkoelen.
Brooddeeg
Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
Vet een kom in met een dun laagje olijfolie. En bol het deeg losjes op.
Leg het deeg in de kom met de bovenkant naar beneden. Draai het deeg dan om, zodat alle kanten met een dun laagje olie bedekt zijn.
Dek de kom af met folie of zet de kom in een pedaalemmerzak.
Laat het deeg een uur rijzen.
Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en stort het deeg erop. Druk zachtjes een beetje lucht eruit en verdeel het deeg in 6 stukjes van ca 105 gr per stuk.
Bol de stukjes deeg losjes op en laat ze 10 minuten rusten onder bubbeltjesfolie.
Bol de stukjes deeg strak op en druk ze een beetje platter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met bubbeltjesfolie. Laat de bolletjes 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven ondertussen voor op 220 graden boven- en onderwarmte. Verwarm een braadslede onderin de oven mee.
Knip met een schaar een kruisje in het deeg, zodat het deeg open valt en de bollen zo groter en platter worden.
Verdeel de uien over de broodjes en vervolgens de kaas.
Schuif de bakplaat in de oven en giet het water in de braadslede. Bak de broodjes 10 minuten en verwijder de braadslede. Bak de broodjes nog 8 minuten verder tot ze helemaal gaar en goudbruin zijn.
Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.