Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Brioche croissants
Porties:
7
stuks
Ingrediënten
Deeg
225
gr
tarwebloem
ik gebruikte Amerikaans patent
75
boter in blokjes
op kamertemperatuur
50
ml
melk
op kamertemperatuur
25
gr
witte basterdsuiker
2
eieren
op kamertemperatuur
4,5
gr
instant gist
4,5
gr
zout
1
tl
vanille extract
Verder
wat losgeklopt ei
Instructies
De avond van tevoren
Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve de boter, in de kom van de keukenmachine en kneed het deeg 10 minuten.
Voeg de boter toe en kneed nog ca 5 minuten door tot de boter helemaal is opgenomen.
Dek de kom af met folie of zet de kom in een pedaalemmerzak en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur.
Laat het deeg in de kom en kneed met een rubberen spatel het deeg nog een beetje door en weer bij elkaar tot een bal en dek de kom weer af met folie.
Zet de kom in de koelkast en laat het een nacht rusten.
De volgende morgen
Haal de kom uit de koelkast en bestrooi het werkblad met wat bloem.
Rol het deeg uit tot een rechte lap van 20 x 52, snij eventueel de randen netjes bij.
Zet met een mesje aan de bovenkant van de lap een sneetje op iedere 13 cm. En op de onderkant om de 6,5 cm.
Snij met een pizzasnijder of ander scherp mes driehoeken uit het deeg.
Maak een sneetje in het midden aan de onderzijde en trek het deeg aan de onderzijde zachtjes ietsjes uit elkaar.
Rol de driehoekjes losjes op tot een croissantje.
Leg de brioche croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met bubbeltjetfolie, laat de croissants 1,5 uur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Bestrijk de croissants met het losgeklopte ei en de schuif de bakplaat in de oven.
Bak de croissants in 12-15 minuten gaar en goudbruin.
Notities
Het restje deeg dat je overhoudt kun je eventueel opnieuw uitrollen voor nog een croissantje.