Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.29
van
14
stemmen
Gestoofde kabeljauw in tomatensaus
Porties:
2
-3 personen
Ingrediënten
500
kabeljauwhaas
1
gele paprika
in reepjes
1
grote
rode ui
fijngesnipperd
2
knoflook
fijngehakt
50
ml
rode wijn
1
el
tomatenpuree
400
gr
tomatenpolpa
1
el
paprikapoeder
snufje
chilipoeder
1
tl
tijm
1
el
oregano
300
gr
vastkokende aardappel
in blokjes
verse peterselie
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie een een braadpan en fruit op laag vuur de ui met de knoflook in 5 minuten aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de gele paprika reepjes toe en bak 2 minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
Blus het geheel af met de wijn en giet de tomatenpolpa erbij.
Roer goed door en breng de saus op smaak met de tijm, een halve el oregano, een klein snufje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper.
Meng de blokjes aardappel door de saus en leg het deksel op de pan.
Laat de saus een half uurtje zachtjes pruttelen, tot de aardappel net gaar is.
Meng een el versgehakte peterselie door de saus.
Bestrooi de kabeljauwhaas met wat versgemalen peper en de rest van de oregano.
Leg de kabeljauwhaas in de tomatensaus en laat op een laag pitje de kabeljauwhaas met het deksel op de pan in 8 minuten gaar stoven.
Bestrooi het geheel met nog wat versgehakte peterselie.