Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Courgettesoep met zure room en gerookte zalm
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht, Lunch
Porties:
1
grote kom
Ingrediënten
Courgettesoep
1
courgette
in blokjes
1
sjalotje
fijngesnipperd
1
teentje
knoflook
fijngehakt
350
ml
groentebouillon
zelfgemaakt of van 350 ml water met één groentebouillonblokje
50
gr
aardappel
in kleine blokjes
1
el
versgehakte peterselie
olijfolie
om in te bakken
Topping
1
el
zure room
1
plakje
gerookte zalm
scheutje
olijfolie
extra vierge
versgemalen peper
wat
versgehakte peterselie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan en fruit hierin de ui met de knoflook aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de courgette en de aardappel toe en bak een minuutje mee.
Giet de groentebouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook.
Voeg de peterselie toe.
Laat het geheel 12 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Giet de soep in een bord. Schep een el zure room in het midden en leg de zalm er bovenop.
Giet er een scheutje olijfolie extra over en bestrooi met wat versgemalen peper en wat versgehakte peterselie.