Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.17
van
66
stemmen
Duitse Reibekuchen
Duitse pannenkoekjes van geraspte aardappel.
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Duits
Porties:
7
stuks
Keukenbenodigdheden
koekenpan
grove rasp
Ingrediënten
500
gr
aardappel
grof geraspt
1
ui
fijngesnipperd
1
ei
1
el
bloem
wat versgemalen zout en peper
snufje
nootmuskaat
boter of olie om in te bakken
Instructies
Meng de geraspte aardappel met de fijngesnipperde ui, het ei en de bloem goed door elkaar.
Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zout en peper en nootmuskaat.
Smelt een beetje boter, of verhit de olie, in een ruime koekenpan.
Schep drie hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk ze een wat platter.
Bak de onderkant van de Reibekuchen op middelhoogvuur goudbruin.
Draai ze om en bak de andere kant goudbruin.
Ga zo door tot het aardappelmengsel op is.