Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Carrot cake cupcakes
Heerlijke carrot cake cupcakes met een roomkaastopping.
Porties:
9
stuks
Ingrediënten
Cupcakes
140
gr
bloem
140
gr
lichtbruine suiker
140
ml
zonnebloemolie
125
gr
geraspte worteltjes
2
eieren
1
tl
kaneel
1
tl
vanille extract
1/2
tl
gemberpoeder
1/2
tl
bakpoeder
1/2
tl
bakingsoda
snufje
zout
Roomkaastopping
150
gr
roomkaas
ik gebruikte Philadelphia light
95
gr
poedersuiker
75
gr
boter
1
tl
vanille extract
Afwerking
50
gr
gehakte pecannoten
9
decoratie worteltjes
Verder nodig
9
papieren cupcakevormpjes
cupcake bakvorm
spuitzak
rond spuitmondje
ik gebruikte nr. 22
Instructies
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Meng de bloem met het zout, kaneel, gemberpoeder, bakpoeder en bakingsoda door elkaar en zet even opzij.
Klop de eieren met de suiker een minuut op middelhoge stand.
Zet de mixer een standje lager en voeg langzaam de zonnebloemolie toe.
Zet de mixer weer op middelhoge snelheid en klop nog een halve minuut.
Voeg het vanille extract en de geraspte worteltjes toe en klop nog even op lage snelheid door tot alles vermengd is.
Voeg de droge ingrediënten toe en klopt kort door tot alles vermengd is.
Leg de papieren cupcakevormpjes in de cupcake bakvorm.
Verdeel het beslag over de vormpjes,
Zet de bakvorm in de oven en bak de cupcakes in 20-22 minuten gaar.
Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster.
Roomkaastopping
Klop de boter met de poedersuiker net zo lang tot de boter mooi wit en luchtig is, dit kan 10 minuten duren.
Voeg de roomkaas en het vanille extract toe en klop nog een minuutje goed door.
Afwerking
Doe de roomkaastopping in een spuitzak met een groot rond spuitmondje en spuit grote doppen op de cupcakes.
Druk aan de zijkanten van de roomkaastopping wat gehakte pecannoten.
En leg een marsepeinen worteltje er bovenop.