175grrisotto rijstik gebruikte Princ di Lucedio Arborio risotto, o.a. te koop bij Ah en Jumbo
750mlkippenbouillonzelfgemaakt of van 750 ml gekookt water met 1 blokje kippenbouillon
2,5elkerriepoeder
1rode chilipeperfijngesneden
versgemalen peper
2eieren
olijfolie om in te bakken
wat versgehakte peterselie
Instructies
Bestrooi de blokjes kipfilet met 1 el kerriepoeder.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en bak de kipfilet even kort aan.
Haal de kipfilet uit de pan en zet even opzij.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons, tot de champignons wat vocht hebben losgelaten en mooi bruin zijn gebakken. Voeg de spinazie toe en bak kort mee tot de spinazie net is geslonken.
Haal het geheel uit de pan en zet even opzij.
Kook ondertussen de eieren in 6 minuten.
Verhit nog een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin op middelhoog vuur de risottorijst met de chilipeper, tot de risottorijst glazig gaat zien. Blijf goed roeren.
Voeg een soeplepel van de kippenbouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg de rest van de kerrie toe en roer goed door, Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot je nog 2 soeplepels van de bouillon over hebt.
Voeg de aangebakken kipfilet toe en roer goed door.
Ga nu verder met de rest van de bouillon tot alle bouillon is opgenomen.
Voeg de champignons, spinazie toe en wat versgemalen peper toe en warm nog even goed door.
Serveer de risotto met de gekookte eieren en wat versgehakte peterselie.