Kneed de ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een kwartier tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid standmixer. Voeg na 5 minuten kneden ook het zout toe.
Doe een flinke scheut olijfolie in een kommetje, samen met een geplet teentje knoflook en de blaadjes van een paar takjes tijm. Dek af en zet de olijfolie even opzij.
Laat het deeg een uur rijzen in een afgedekte kom.
Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en bol het deeg losjes op. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met bubbeltjesfolie. Laat de bol deeg 20 minuten afgedekt rusten.
Druk de bol plat tot een ovaal van ca 1 cm dikte en dek af met bubbeltjesfolie.
Laat weer 45 rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
Besmeer de focaccia met de knoflookolijfolie. Druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg. En bestrooi met wat grof zeezout. Leg de flinterdunne plakjes citroen erop.
Bak de focaccia in 15 minuten gaar en goudbruin.
Besmeer de focaccia nogmaals met olijfolie, zodra deze uit de oven komt.