Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.58
van
7
stemmen
Dutch baby met lemoncurd, aardbeien en blauwe bessen
Bereidingstijd
5
minuten
minuten
Baktijd
15
minuten
minuten
Gang:
Dessert, Lunch, Ontbijt
Keuken:
Amerikaans
Porties:
1
persoon
Keukenbenodigdheden
oven
beslagkom
garde
rond ovenschaaltje van 16 cm doorsnede
Ingrediënten
Beslag
1
ei
25
gr
bloem
40
ml
melk
5
gr
vanille suiker
snufje
zout
Verder nodig
10
gr
boter
wat aardbeien
gehalveerd
wat blauwe bessen
2
el
lemoncurd
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).
Doe alle ingrediënten voor het beslag bij elkaar in een kom en klop met een garde goed door elkaar, tot een klontvrij beslag.
Doe de boter in het ovenschaaltje en zet het ovenschaaltje in de oven.
Haal het ovenschaaltje uit de oven zodra de boter is gesmolten en heel lichtjes gaat kleuren.
Giet het beslag in het ovenschaaltje en zet terug in de oven.
Bak de Dutch baby in 13-15 minuten gaar en de rand mooi bruin.
Verdeel de lemoncurd over de bodem van de Dutch baby en leg het fruit er bovenop.
Bestrooi de Dutch baby met wat poedersuiker.