Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.63
van
43
stemmen
Italiaans stoofpotje uit de EcoStoof
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Rusttijd
6
uur
uur
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
EcoStoof
Porties:
3
personen
Keukenbenodigdheden
EcoStoof
Braadpan
Ingrediënten
600
gr
sucadelappen
400
gr
Italiaanse groentemix
800
ml
polpa
(gezeefde tomaten)
1
ui
fijngesnipperd
2
teentjes knoflook
fijngehakt
2
el
tomatenpuree
1
el
Italiaanse kruiden
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
Instructies
Haal de sucadelappen een uur van tevoren uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
Snij het vlees in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees even aan.
Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
Fruit de fijngesnipperde ui met de fijngehakte knoflook in 5 minuten aan, in het achtergebleven bakvet, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak ca 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak een minuut mee.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de polpa toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Warm het geheel door en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Zet de pan in de EcoStoof en laat 3 uur rusten.
Haal de pan uit de Ecostoof en warm het geheel door, laat 10 minuten zachtjes stoven.
Zet de pan terug in de EcoStoof en laat 3 uur rusten.
Controleer of het vlees lekker zacht is.
Zet de pan op de warmtebron en warm het stoofpotje nog even goed door.