Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
2.92
van
12
stemmen
Cheesecake mousse met karamel en appel
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Porties:
4
personen
Keukenbenodigdheden
4 kleine dessert schaaltjes
mixer
Ingrediënten
1/2
recept karamelsaus
afgekoeld
Gebakken appeltjes
2
Elstar appels
7
gr
vanillesuiker
0,5
tl
kaneel
Roomkaasmousse
150
gr
roomkaas
125
ml
slagroom
0,5
tl
kaneel
7
gr
vanillesuiker
Topping
5
Lotus speculoos koekjes
Instructies
Gebakken appeltjes
Schil de appels en snij de appels in kleine blokjes.
Die de appels in een droge pan en laat de blokjes appel in 5 minuten op een laag pitje.
Voeg de vanillesuiker en kaneel toe en meng door elkaar.
Bak de blokjes appel nog 5 minuten, tot ze zacht zijn en wat plakkerig door de suiker.
Verdeel de appel over de 4 schaaltjes.
Roomkaasmousse
Roer de roomkaas los met een garde en meng de kaneel erdoor.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf met een mixer.
Doe de slagroom bij de roomkaas en mix kort door tot het goed gemengd is.
Doe de roomkaasmousse in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en verdeel de mousse over de 4 schaaltjes.
Topping
Verdeel over elk schaaltje 2 el karamelsaus.
Verkruimel 1 speculoos koekje en verdeel over de schaaltjes.
Steek de rest van speculaas koekjes in de mousse.