750mlgroentebouilloneigengemaakte of van 1 groentebouillonblokje
300grgeschoonde spruitjesgehalveerd
100grspekreepjes
30gversgeraspte parmezaanse kaas+ een beetje extra voor eroverheen
1kleine ui fijngesnipperd
2teentjes knoflook fijngehakt
1/2citroen
scheutje droge witte wijn
1tlfijngehakte tijm
zout & peper
klontje boter
olijfolie om in te bakken
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en leg de spruitjes met de snijkant naar beneden in de koekenpan.
Bak de spruitjes 5 minuten, schep ze af en toe om.
Haal de spruitjes uit de pan en zet ze even opzij.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot deze zacht is, maar niet bruin.
Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorreltjes doorzichtig worden.
Blus af met de witte wijn.
Doe de spruitjes terug in de pan, bij de risottorijst, samen met de tijm en de rasp van de halve citroen.
Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
Verhit ondertussen een andere droge koekenpan en bak de spekjes krokant in het eigen vet.
Roer vervolgens het klontje boter en parmezaan door de risotto. Breng verder op smaak met nog wat versgemalen peper en wat sap van de halve citroen.
Verdeel de risotto over de borden. Verdeel de spekjes er overheen. Strooi er nog wat versgeraspte parmezaan en versgemalen peper overheen.