Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan tot het een mooi bruin kleurtje heeft.
Haal het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
Leg de blokjes aardappel en de sperziebonen er bovenop.
Verhit nog een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui met de knoflook in 2 minuten aan.
Voeg de tomatenpuree, chilivlokken en de kruidenmelange toe en bak een minuutje mee.
Voeg 150 ml water toe en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
Giet het geheel in de slowcooker meng alles goed door elkaar.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel ca 8 uur stoven op de laagste stand.
Controleer of het vlees lekker zacht is en de aardappels en de sperziebonen gaar zijn.
Dik de saus de laatste 10 minuten eventueel in met 2 el allesbinder en laat het geheel nog 15 minuten stoven met het deksel van de slowcooker op de hoogste stand.
Breng eventueel nog wat op smaak met een snufje zout.
Braadpan
Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het vlees even aan tot het een mooi bruin kleurtje heeft.
Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
Verhit nog een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit de ui met de knoflook in 2 minuten aan.
Voeg de tomatenpuree, chilivlokken en de kruidenmelange toe en bak een minuutje mee.
Voeg 250 ml water toe en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
Voeg het vlees, sperziebonen en aardappel toe en meng alles goed door elkaar.
Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel 3,5 - 5 uur stoven op een laag pitje.
Controleer of het vlees lekker zacht is en de aardappels en de sperziebonen gaar zijn.
Voeg zonodig 2 el allesbinder toe en laat de saus op een iets hoger pitje wat indikken.
Breng eventueel nog wat op smaak met een snufje zout.