Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.25
van
4
stemmen
Snijbonenstamppot in een paprika
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Oventijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
55
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Porties:
2
personen
Ingrediënten
500
gr
kruimige aardappel
400
gr
gesneden snijbonen
2
grote rode paprika’s
70
gr
Mutti groene tomatenpesto
(of andere groene pesto naar keuze)
60
gr
fijngeraspte parmezaan
versgemalen zout en peper
1
el
pijnboompitten
wat versgehakte peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 gr (boven- en onderwarmte).
Schil de aardappels en snij ze in niet te grote blokken, zodat ze snel gaar zijn.
Doe de aardappels en de snijbonen in 2 aparte kookpannen, in ruim water.
Breng allebei aan de kook en kook in 12-15 minuten gaar.
Giet allebei af en stamp de aardappels fijn met een pureestamper.
Voeg 40 gr van de parmezaan en de pesto, samen met wat versgemalen zout en flink wat peper, toe aan de gestampte aan de gestampte aardappel.
Roer goed door met een houten pollepel en meng de snijbonen erdoor.
Halveer de paprika’s in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal.
Vul de paprika’s met de snijbonenstamppot.
Strooi de rest van de parmezaan er overheen.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Verdeel de paprika’s over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en wat versgehakte peterselie.