Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Advocaatmousse
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Trefwoord:
Pasen
Porties:
4
personen
Keukenbenodigdheden
4 glaasjes of schaaltjes
Ingrediënten
Advocaatmousse
250
ml
slagroom
75
gr
advocaat
(ik gebruikte Zwarte Kip)
1
el
fijne kristalsuiker
Topping
30
gr
pure chocolade callets
1
el
advocaat
4
eetbare viooltjes
(optioneel)
Instructies
Chocoladedecoratie
Smelt 20 gram chocolade (tot ca 45 graden) en meng de rest van de chocolade er doorheen, tot alles gesmolten is.
Druk je duim in de chocolade en strijk uit over een stukje bloemenfolie of bakpapier. Laat de chocolade even uitharden.
Advocaatmousse
Doe de slagroom met de suiker in een beslagkom en klop met een mixer de slagroom stijf.
Haal 4 grote el. van de opgeklopte slagroom uit de kom en doe dit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Voeg de advocaat toe aan de rest van de slagroom en klop nog even door tot het goed gemengd is.
Afwerking
Verdeel de advocaatmousse over de glaasjes en spuit een toefje slagroom erop.
Verdeel wat advocaat over de slagroom en steek de chocolade erin met eventueel een viooltje.