Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.08
van
64
stemmen
Goedgevulde tomaten-groentesoep
Bereidingstijd
45
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Porties:
4
personen
Keukenbenodigdheden
staafmixer
Ingrediënten
500
ml
water
400
gr
gepelde tomaten
(blik)
380
gr
Tasty tom tomaten
in stukjes gesneden
250
gr
fijne soepgroente
125
gr
half-om-half gehakt
60
gr
vermicelli
ik heb altijd vermicelli van Grand Italia
1
middelgrote ui
in stukjes gesneden
1
el
tomatenpuree
2
groentebouillonblokjes
olijfolie
versgemalen zout en peper
Instructies
Doe het gehakt in een kom en voeg een snuf zout en versgemalen peper toe.
Kneed goed door en draai er kleine balletjes van.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en voeg de ui met de verse tomaten toe.
Laat op een laag pitje 5 minuten sudderen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze kapot met een pollepel.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
Pureer het geheel glad met een staafmixer en voeg de gehaktballetjes toe.
Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de soepgroente toe en kook nog eens 15 minuten.
Voeg de vermicelli toe en kook nog 3 minuten.