Bak de ui, knoflook en champignons even in een koekenpan met de boter aan tot alles zacht en glazig is. Laat afkoelen.
Meng in een kom het broodje met de ei.
Meng in een grote kom het gehakt met de bieslook, oregano, kerriepoeder, brood-eimengsel, ui-champignonmengsel, boeter, zuurkool, mosterd, mierikswortel, zout en peper met de hand snel maar goed door elkaar.
Vorm hiervan met natte handen acht platgedrukte ballen.
Bak deze heel rustig en met aandacht gaar in de (geklaarde) boter. Het voordeel van geklaarde boter is dat deze niet spettert en niet snel verbrandt, omdat er geen water en melkbestanddelen in zitten.
Kartoffelsalat
Kook de aardappels met schil in 18 minuten gaar en laat ze daarna op het aanrecht uitwasemen en iets afkoelen.
Voeg de ui toe aan de bouillon en laat deze tot de helft inkoken.
Pel intussen de nog warme aardappels en snijd ze in 0,5 cm dikke plakken.
Leg die in een kom en breng ze op smaak met peper en zout, suiker, azijn en mosterd.
Schenk de ingekookte bouillon over de aardappels en meng die er heel voorzichtig door.
Laat 10 minuten staan zodat de aardappels zoveel mogelijk van de bouillon in zich kunnen opnemen.
Voeg dan pas de olie toe en roer de salade nog een keer goed door.
Controleer de smaak en voeg eventueel nog zout en peper toe.
Server de aardappelsalade lauwwarm samen met het Beierse gehakt en wat versgesneden bieslook.