De lekkerste runderragout komt niet uit een blikje, maar maak je met dit recept makkelijk zelf
Gang: Voorgerecht
Porties: 4personen
Ingrediënten
Stoofvlees
300grsucadelappen
Runderbouillon
500mlwarm water
1uiin grove stukken
100grwinterpeenin grove stukken
1stengel bleekselderijin grove stukken
2laurierblaadjes
10peperkorrels gekneusd
mespuntje gemalen kruidnagel
paar takjes platte peterselie
paar takjes verse tijm
snufzout
Ragout
75grroomboter
75grbloem
500mlvan de runderbouillon
1elversgehakte peterselie
1/2tlversgehakte tijm
1tlworcestershire sausof meer naar smaak
versgemalen zout en peper
Instructies
Stoofvlees en bouillon
Haal de sucadelappen een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Leg de sucadelappen in een braadpan of de slowcooker en voeg alle ingrediënten voor de runderbouillon toe.
Zet de warmtebron op een laag pitje of de slowcooker op de laagste stand en laat het vlees net zo lang stoven tot het lekker zacht is en uit elkaar valt. In de braadpan zal dit 3,5 - 5 uur duren, in de slowcooker ca 8 uur.
Haal het vlees uit de braadpan of slowcooker en trek het met twee vorken uit elkaar tot kleine stukjes of hak het met een mes in stukjes.
Leg een zeef in een ruime kom en giet de bouillon door de zeef. Alleen het vocht gaan we gebruiken.
Ragout
Smelt de roomboter in een pan, op een laag pitje. Zorg dat de boter niet gaat kleuren.
Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, bak ca 3 minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet.
Voeg de helft van de runderbouillon toe en roer goed door met de garde.
Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot de ragout mooi glad is.
Voeg het stoofvlees, tijm en peterselie toe en roer goed door. Warm het geheel goed door op een laag pitje en laat de ragout wat indikken.
Breng de ragout goed op smaak met de worcestershire saus, versgemalen peper en zout.