Een heerlijk recept voor wortelsoep met geitenkaas
Bereidingstijd30 minutenminuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 2personen
Ingrediënten
Wortelsoep
500grgeschrapte worteltjesin stukjes gesneden
1kleineuifijngesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
700mlwater
1groentebouillonblokje
0,5tlgedroogde tijm
olijfolie
versgemalen zout en peper
1tlpaprikapoeder
snufjechilipoeder
2laurierblaadjes
Topping
100grgerijpte geitenkaasrolletje
watchiliflakes
watversgehakte peterselie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan.
Voeg de fijngesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en fruit 3 minuten zachtjes aan.
Voeg de stukjes wortel toe en bak zachtjes 2 minuten mee.
Voeg het paprikapoeder en tijm toe en bak 1 minuut mee.
Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Leg de laurierblaadjes erin.
Roer even door en laat 15-20 minuten koken, tot de worteltjes zacht zijn.
Vis de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel goed glad met een staafmixer.
Druk de wortelsoep eventueel door een zeef, voor een gladdere soep.
Breng de soep verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. En voeg wat chilipoeder naar smaak toe, begin met een mespuntje en voeg zonodig meer naar smaak toe.
Serveer de wortelsoep met de geitenkaas, eventueel wat chiliflakes en wat versgehakte peterselie.