Laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
Wip de eidooiers eruit en leg ze in de zeef. Leg de eiwitten in een kom met water.
Houd de zeef boven een kom en druk de eidooiers met behulp van de achterkant van een lepel door de zeef.
Voeg de truffelmayonaise, truffeltapenade, mosterd, witte peper en het zout toe en roer goed door.
Leg de eiwitten met de snijkant naar beneden op een velletje keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken.
Doe de vulling in een spuitzak. Draai de eitwitten om en spuit de vulling erin. Als je geen spuitzak hebt kun je de vulling ook met behulp van 2 theelepeltjes in de eitjes doen.
Leg op ieder gevuld ei nog een klein beetje truffeltapenade en bestrooi ze met wat chiliflakes en versgehakte peterselie.
Notities
Deze eitjes zijn wel echt voor de truffel liefhebber. Wil je dat de truffel iets minder aanwezig is, gebruik dan alleen de truffelmayonaise of alleen de tapenade, vervang dan de truffelmayonaise door gewone mayonaise.