Doe de kwarteleitjes in een pan met koud water en breng aan de kook.
Kook de kwarteleitjes nog 2,5 minuut nadat het water aan de kook is.
Laat de kwarteleitjes schrikken onder koud water.
Tik de kwarteleitjes rondom zachtjes op het aanrecht en rol ze daarna voorzichtig tussen je handen. Het schilletje zal dan loslaten en kun je voorzichtig verwijderen.
Doe alle ingrediënten voor het gehakt bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar.
Draai 10 gelijke balletjes van het gehakt.
Druk een gehaktballetje plat tussen vershoudfolie en leg er een kwarteleitje in.
Vouw het gehakt er omheen en knijp goed dicht. Rol nog een keer tussen je handen. Maak zo ook de overige balletjes.
Zet 3 aparte schaaltjes klaar, met het losgeklopte ei, wat bloem en wat paneermeel.
Wentel de balletjes stuk voor stuk eerst door de bloem, dan het ei en dan de paneermeel.
Zet de gepaneerde balletjes nog even in de koelkast om weer wat steviger te laten worden.
Verhit ondertussen de neutrale olie in een pannetje of frituurpan tot 180 graden.
Leg 3 of 4 balletjes tegelijk in de hete olie en bak ze in ca 4 minuten goudbruin en gaar. Houd ondertussen de temperatuur van de olie in de gaten met een keukenthermometer.
Haal ze met een schuimspaan of een zeefje uit de olie en leg ze even op een velletje keukenpapier.