Bak zelf heerlijke hondenkoekjes voor je trouwe viervoeter
Bereidingstijd1 uuruur45 minutenminuten
Gang: Snack
Porties: 28stuks
Keukenbenodigdheden
Koekjesuitsteker, ik gebruike een uitsteker van 10 cm
Ingrediënten
300grvolkorenmeel
125grwinterpeen
1ei
3elwaterje kunt ook het afgekoelde kookvocht van de wortel gebruiken, voor nog meer wortelsmaak
Instructies
Schil de winterpeen met een dunschiller en snij deze in plakjes. Kook de winterpeen in een pan met water goed gaar.
Giet de gekookte winterpeen af en laat afkoelen.
Doe de winterpeen met het ei in de beker van de staafmixer en pureer het geheel glad.
Doe het volkorenmeel in een kom en voeg het peen-eimengsel toe.
Kneed het geheel met de hand door.
Voeg eetlepel voor eetlepel het water toe en kijk of je een mooi stevig deegje hebt. Het kan zijn dat je iets meer of iets minder water nodig hebt.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Bestrooi het werkblad met wat volkorenmeel.
Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dikte en steek de koekjes uit. (Bij een kleinere uitsteker kun je het deeg ook iets dunner uitrollen, de koekjes bak je dan ook iets korter.)
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ca 30 minuten gaar.
Zet de oven uit en doe de ovendeur even open om de damp te laten ontsnappen. Doe de deur weer dicht en laat de koekjes nog een half uurtje in de uitgeschakelde oven rusten.
Laat de koekjes vervolgens helemaal afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten bakje.