Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.50
van
2
stemmen
Bananenpudding
Bereidingstijd
45
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Porties:
4
personen
Ingrediënten
Vanillepudding
750
ml
volle melk
250
ml
slagroom
5
eidooiers
100
gr
suiker
50
gr
maïzena
1
zakje bourbon vanillesuiker
2
tl
vanille pasta
snufje
zout
Slagroom
250
ml
slagroom
1
el
fijne kristalsuiker
Verder nodig
2
bananen
in kleine stukjes + 4 plakjes gesneden
1
doosje van 100 gr
Jules Destrooper boterwafels
in stukjes gebroken
Instructies
Vanillepudding
Doe 500 ml van de melk en de slagroom in een ruime kookpan en breng zachtjes aan de kook.
Doe de overige ingrediënten bij elkaar in een kom en klop goed door met een garde.
Giet de helft van de kokende melk erbij en roer goed door met een garde.
Giet het geheel bij de rest van de melk in de pan en roer goed door met een garde.
Laat het geheel onder constant doorroeren ca 5 minuten koken, tot de pudding dik begint te worden, ongeveer Griekse yoghurtdikte.
Zet een zeef op een ruime kom en giet de pudding erdoor.
Laat de pudding eerst afkoelen op het aanrecht en zet daarna weg in de koelkast tot gebruik.
Slagroom
Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker goed stijf.
Doe de slagroom in een spuitzak met een rond spuitmondje.
Bananenpudding serveren
Roer de pudding nog even goed door met een garde.
Verdeel een laagje van de wafelstukjes over de glaasjes, dan een laagje van de pudding, slagroom, banaan, wafeltjes en een laagje pudding.
Spuit er een toefje slagroom op, steek er een plakje banaan in strooi er nog wat stukjes wafel overheen. Serveer direct.