Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
2
van
5
stemmen
Witlofsalade, de lekkerste
Het recept voor een heerlijke witlofsalade met appel, rozijnen en walnoten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Gang:
Bijgerecht
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Witlofsalade
500
gr
witlof
1
Granny Smith appel
in kleine blokjes
50
gr
walnoten
grofgehakt
50
gr
Emmentaler
in kleine blokjes
2
el
rozijnen
wat tuinkers
Dressing
3
el
yoghurt
1
el
mayonaise
1
el
olijfolie
1
el
honing
kneepje citroensap
1
tl
grove mosterd
versgemalen zout en peper
Instructies
Wel de rozijnen 15 minuten in warm water en laat ze goed uitlekken in een zeefje.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet even opzij.
Verwijder de buitenste blaadjes van de stronkjes witlof en snij ze in de lengte doormidden.
Snij de harde bittere kern (het driehoekje) eruit en snij de gehalveerde stronkjes in dunne reepjes.
Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de tuinkers, bij elkaar in een ruime kom en meng door elkaar.
Giet de dressing erbij en meng nog eens goed door elkaar, zodat de hele salade onder de dressing zit.
Verdeel de salade over de borden of een mooie schaal en strooi er wat tuinkers overheen.