Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.39
van
13
stemmen
Zalmfilet op een bedje van spinazie, champignons en tomaatjes
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Porties:
2
Ingrediënten
2
zalmfilets
300
gr
verse spinazie
8
cocktail trostomaatjes
gehalveerd
200
kastanje champignons
in plakjes
1
klein uitje, fijngesnipperd
1
teentje knoflook
versgemalen zout en peper
450
gr
krieltjes
olijfolie
Instructies
Bak de krieltjes zoals je ze zelf lekker vindt, ik bakte ze in de oven.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes in ca 5 min.
Voeg de champignons toe en bak ca 3 minuten mee. Breng het champignonmengsel op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Bak ondertussen de zalmfilets in een scheutje olijfolie in 2-3 minuten per kant.
Voeg de spinazie toe aan het champignonmengsel en roerbak het geheel tot de spinazie geslonken is.
Voeg de tomaatjes toe en warm het geheel nog een minuutje door.
Verdeel de groente over de borden en leg de zalmfilets erop. Bestrooi de zalmfilets met wat versgemalen peper.
Serveer de gebakken krieltjes erbij.