Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.63
van
8
stemmen
Roseval aardappelen uit de oven, met knoflook en rozemarijn
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Porties:
4
Ingrediënten
750
gr
roseval aardappelen, schoongeboend en in stukken gesneden
3
teentjes
knoflook, uit de knoflookpers
1/2
tl
gehakte rozemarijn
30
gr
fijngeraspte parmezaan
versgemalen zout en peper
3
el
olijfolie
gehakte peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer de olijfolie, knoflook, rozemarijn, parmezaan, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de stukken aardappel.
Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
Bak de aardappels in een uur gaar en bruin.
Bestrooi de aardappels voor serveren met nog wat versgemalen zout en de peterselie.