Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
5
stemmen
Mini saucijzenbroodjes
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Ingrediƫnten
200
gr
half om half gehakt
1
ei
1/2
tl
sambal oelek
1/2
el
ketjap manis
snufje
nootmuskaat
snuf
knoflookpoeder
1
el
paneermeel
4
plakjes
bladerdeeg
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed het gehakt met de helft van het ei, de sambal, ketjap manis, nootmuskaat, knoflookpoeder en paneermeel goed door.
Verdeel het gehakt in vieren en rol 4 worstjes welke net zo breed zijn als het bladerdeeg.
Leg de worstjes in het midden van de plakjes bladerdeeg.
Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met wat water en vouw de plakjes dubbel.
Druk de randjes goed aan met een vork.
Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de saucijzenbroodjes met ei.
Snij elk saucijzenbroodje in 3 stukjes (of laat ze heel voor grote saucijzenbroodjes). De stukjes mogen gewoon tegen elkaar aan blijven liggen.
Bak de saucijzenbroodjes in 30 minuten mooi goudbruin en gaar.