Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en dep het vlees droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en de bloem.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij.
Bak de ui, knoflook en rode peper in ca 5 minuten zacht en glazig.
Voeg de paprika, wortel en lente-ui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, piment, pimenton, tijm, sriracha en de gemberpoeder toe en bak nog een minuutje.
Voeg het vlees toe en schep door elkaar.
Voeg de bouillon toe en roer door elkaar.
Voeg de laurierblaadjes toe en leg het deksel op de pan.
Laat het stoofpotje in 3-5 uur op het laagste pitje stoven.
Breng de saus verder op smaak met versgemalen zout en peper.
Controleer of het vlees zacht is en voeg de laatste 45 minuten de aardappels toe en leg het dekstel schuin op de pan.
Schep het stoofpotje op de (voorverwarmde) borden en bestrooi met versegehakte peterselie.