De gehaktballen van het team van de Librije
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Librije gehaktballen

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

Gehakt

  • 400 gr rundergehakt (van de slager)
  • 80 gr paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl cayennepeper

Overig

  • 30 gr boter
  • 380 ml vleesfond (zelfgemaakte of een pot)

Instructies

  • Kneed de ingrediĆ«nten voor het gehakt goed door elkaar en draai er 4 stevige ballen van.
  • Leg de gehaktballen op een bordje en dek het af met folie.
  • Zet de gehaktballen 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen rondom bruin aan.
  • Giet de vleesfond erbij en leg het deksel schuin op de pan.
  • Laat de gehaktballen in 45 minuten op laag vuur zachtjes garen. Keer tussentijds de ballen een aantal keer.