Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.80
van
5
stemmen
Librije gehaktballen
Porties:
4
personen
Ingrediënten
Gehakt
400
gr
rundergehakt
(van de slager)
80
gr
paneermeel
2
eieren
2
el
grove mosterd
2
el
ketjap manis
1
tl
cayennepeper
Overig
30
gr
boter
380
ml
vleesfond
(zelfgemaakte of een pot)
Instructies
Kneed de ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar en draai er 4 stevige ballen van.
Leg de gehaktballen op een bordje en dek het af met folie.
Zet de gehaktballen 30 minuten in de koelkast.
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen rondom bruin aan.
Giet de vleesfond erbij en leg het deksel schuin op de pan.
Laat de gehaktballen in 45 minuten op laag vuur zachtjes garen. Keer tussentijds de ballen een aantal keer.