Zelf kruidnootjes maken
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Zelf kruidnootjes maken

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur 25 minuten

Ingrediƫnten

  • 40 gr koude boter in blokjes
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el melk
  • 1/2 el keukenstroop De Zeeuwsche Boerin
  • 1 el speculaaskruiden , ik gebruikte de speculaaskruiden van Verstegen
  • snufje zout
  • 100 gr tarwebloem
  • 5 gr bakpoeder

Instructies

  • Meng de tarwebloem met het bakpoeder en zet even opzij.
  • Doe de boter in een kom en wrijf het met je vingers of een spatel zacht..
  • Voeg de suiker toe en wrijf de suiker door de boter.
  • Voeg de speculaaskruiden en het zout toe en meng goed het door het botermengsel.
  • Voeg de melk en keukenstroop toe en meng het door het botermengsel.
  • Voeg de bloem met het bakpoeder toe en kneed het geheel goed door tot alles goed met elkaar gemengd is.
  • Vorm er een worstje van en verpak het in plasticfolie.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snij het deeg in 4 stukken en kneed nog even door.
  • Rol de stukken deeg uit tot worstjes van 1 cm doorsnede.
  • Snij hieruit stukjes van 1 cm.
  • Draai van elk stukje een balletje en druk elk balletje een klein beetje platter.
  • Leg de balletjes op 1,5 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kruidnootjes in ca 20 minuten gaar en mooi bruin.
  • Laat de kruidnootjes helemaal afkoelen op de bakplaat.

Notities

  • Voeg eventueel een snufje witte peper toe.
  • Voeg eventueel wat meer speculaaskruiden toe voor een kruidigere smaak.